Barn og crohns

Barn og crohns sykdom kan bli veldig hektisk og tungt. Det er selvfølgelig skremmende å vite at ungen din har fått en kronisk sykdom, men her skal jeg prøve å gi deg noen tips om hvordan du kan prøve å takle det på best mulig måte!

Har du fått et lite barn som har fått crohns sykdom er det viktig å være åpen om sykdommen og hele tiden prøve å forklare og informere mest mulig om hvorfor man må gjøre de forskjellige tingene man må gjøre, som blodprøver osv. Det er ikke alltid like gøy for et barn å dra på sykehuset for å ta en masse prøver og tester, men da er det altså viktig at du prøver så godt du kan å forklare hva som skjer og hvorfor det må gjøres. Jo bedre informert barnet er, og jo mer det skjønner hvorfor de tingene som må gjøre blir gjort, jo større er sjansen for at det aksepterer og forstår det.

La barnet ditt få holde på så mye det vil med andre aktiviteter, for det kjenner sine egne begrensninger best. Du bør prøve å ikke tenke på alt sykdommen holder tilbake for barnet ditt, men heller prøve å få det med på mest mulig. Men bruk sunn fornuft, og hvis du ser at barnet ditt virker veldig sliten og slapp, kan du jo kanskje tenke på å ta det litt med ro. For å komme bort fra barn og crohns og tilbake til den forrige siden, crohns og familie, klikk her...
For å komme tilbake til førstesiden til crohns sykdom, klikk her...