Crohns ryggplager...hatt det?

Crohns ryggplager

Hvis du kan svare ja på det, vet jeg også her ganske bra hvordan du har det. Jeg har hatt crohns ryggplager jeg også, eller med andre ord ryggplager som har vært forårsaket av crohns sykdom.

Crohns ryggplager blir til ved at det dannes betennelse i ledd, som igjen kan minne om symptomer på f.eks bectherev sykdom. Så det man egentlig har, er betennelse i leddene.

Leddlidelse ved crohns sykdom er også ganske vanlig. Det blir kalt Enteroartritt hvis crohns sykdom eller andre tarmsykdommer er årsaken til smertene i muskler og ledd. Du har sikkert hørt legen din spørre "om du også har vondt i ledd" osv. Det spørsmålet stiller de fordi det er ganske vanlig at vi med crohns opplever slike smerter.

Det er helt sykt ubehagelig og du tenker: "kan jeg være så snill å få slippe?!"...Er du ikke enig i at man skulle tro at man fikk slippe mer lidelse etter å ha fått crohns sykdom? At man i tillegg kan få vondt i ryggen eller andre steder (ettersom i hvilke ledd betennelsen setter seg i) er jo ikke noe mindre enn fantastisk...på en veldig negativ måte!

Selv pleier jeg å merke slike ting ekstra hvis jeg begynner å bli litt forkjølet osv. Men hvis du kommer i en tilstand som det, altså at du føler deg syk og i tillegg har leddsmerter eller muskelsmerter og kanskje litt feber opp på der igjen, bør du passe litt på, fordi det kan være forårsaket av en litt kraftig infeksjon som blir til pga at du har crohns sykdom.

Det er som sagt en del folk med crohns sykdom som også har ledd-, og muskellidelser. Heldigvis er det ganske få som får tilleggsdiagnose som artritt eller revmatisme. Skal du lindre crohns ryggplager eller leddlidelser forårsaket av crohns sykdom, er det som med alt annet med denne sykdommen, svært individuelt.

Prednisolon skal virke dempende for hele kroppen, og andre medisiner som Imurel, MTX, Remicade og Humira skal alle ha en dempende effekt på dette problemet. Jeg har også hørt at selolje skal ha en viss effekt på å dempe ledd-, og muskelsmerter.

Men for tips om akkurat hvordan du kan lindre dette foreslår jeg at du rett og slett spør legen din... bare ikke bli for sjokkert hvis han/hun ikke vet..!

Bare husk at hvis du har slike plager og i tillegg har crohns sykdom eller andre tarmsykdommer, bør det ikke nødvendigvis hjelpe å gå til fysioterapeut, naprapat, kiropraktor osv. Du kan spare en god del penger hvis du vet at smertene dine faktisk kommer av at du har crohns eller en annen tarmsykdom...

Klikk her for å få muligheten til å abonnere på mitt gratis nyhetsbrev hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg anbefaler deg til å gjøre det for at du skal kunne holde deg oppdatert på hva som skjer her på denne nettsiden. Jeg legger blant annet ut mye nytt om ny forskning på crohns sykdom, noe som er ganske spennende! Det synes hvertfall jeg...
Klikk her for å gå fra Crohns ryggplager til førstesiden på crohns sykdom