Crohns sykdom studie

Dette crohns sykdom studie gjorde meg mildt sagt forvirret, og så og si alt jeg hadde trodd crohns sykdom dreide seg om ble snudd på hode. Merk at studie er fra 27.02.06

Overskriften er "Løsningen på crohns sykdom", noe jeg ikke trodde noe særlig på med én gang. Jeg fikk litt av den samme følelsen som jeg fikk da jeg for første gang i oktober/november 2008 leste overskriften "Ronaldo klar for Real Madrid i en hemmelig avtale". For fotballinteresserte er det gammelt nytt at det ble tilbakevist av Manchester United på det sterkeste i månedene som fulgte, men faktum er at han sommeren 2009 likevel gikk til Real Madrid for en rekordsum på over 800.000.000 norske kroner. Så jeg tenkte videre "vel, det kan jo hende man har funnet den. Det kommer jo før eller siden uansett!"

Så jeg leste videre, og fant ut av at årsaken ble her i dette crohns sykdom studie plutselig helt motsatt av hva jeg har blitt fortalt i all min tid med crohns sykdom. Vi har et for svakt immunforsvar? (hmm...) Javel...Er det ikke da forbanna dumt å behandle crohns sykdom med immun-dempende midler?

Årsaken er at vi har et for svakt immunforsvar, og det behandler vi idag med å svekke det enda mer..? Hehe, jeg skjønner ikke helt det her jeg. Det kan jo ikke være veldig sterke beviser de sitter på så lenge man ikke har forandret behandlingsmetoden her i Norge.

Men for all del, det kan selvfølgelig være sant! Det eneste jeg er 100% sikker på, er at jeg ikke har peiling på hva årsaken er...Det studie der går i mot det meste jeg har lært om crohns sykdom hittils hvertfall. Men det er jo slettes ikke umulig, for forklaringen er jo logisk. Bakterier kommer inn i tarmen og blir ikke ødelagt, fordi immunforsvaret er for svakt, og dermed får de bakteriene herje fritt som de vil.

Kanskje det er et skritt i riktig retning..? Vi får bare vente å se, selv om jeg begynner å bli lei av å hele tiden måtte være tålmodig når det gjelder så og si alt som har med crohns sykdom å gjøre...