Diett for crohns sykdom

Diett for crohns sykdom

Jeg vet om mange med crohns sykdom som har prøvd en diett for crohns for å prøve og bli bedre. Dette til tross for at de fleste leger hardnakket påstår at kosthold ikke har noe med crohns sykdom å gjøre..!

Jeg husker helt i starten, da jeg først fikk vite at jeg hadde crohns sykdom, at jeg fikk mange forskjellige beskjeder fra leger og sykepleiere om at en spesiell diett for crohns sykdom ville gjøre meg bedre eller ikke. Til slutt kom spesialisten inn og sa at det ikke fantes noen form for bevis for at kosthold har noe med crohns sykdom å gjøre. Så jeg hørte på spesialisten og spiste akkurat det jeg ville uten å tenke meg om i det hele tatt.

Da jeg kom hjem og flyttet over til et annet sykehus, spurte jeg igjen den nye legen min, som også er spesialist på crohns sykdom, om det finnes en spesiel diett for crohns som kan gjøre meg bedre. Også han sa at mat og drikke ikke hadde noe som helst med crohns sykdom å gjøre, men anbefalte meg om å spise sunt og variert. Men hvis jeg tydelig merket at det var noe jeg dyttet i meg som gjorde meg dårligere, burde jeg holde meg unna det mente han. På det tidspunktet gikk jeg på en diett for crohns sykdom jeg hadde hørt var bra, men synes det var vanskelig å holde meg til den. Derfor ble jeg veldig glad da legen min bekreftet at mat ikke hadde noe med crohns sykdom å gjøre. Nå kunne jeg spise det jeg likte igjen! Men jeg kunne ikke helt få det til å stemme det med at mat ikke har noe å med en fordøyelsesykdom å gjøre...

Diett for crohns sykdom

Men legen min overbeviste meg nok da han sa "hvis du stopper 20 forskjellige folk på gaten rett utenfor her, og spør dem om dem vet om det er noe mat eller drikke dem ikke tåler, så vil de fleste kunne gi meg ett eller annet dem ikke tåler. Men jeg vil ikke få veldig mange like svar." Det betyr altså at nesten alle har ett eller annet de ikke tåler, men det er forskjellig fra person til person. Sånn vil det også være med oss med crohns sykdom.

Det er jo greit nok det, og jeg gikk flere måneder etter det med å spise og drikke det jeg ville, helt til det dukket opp en ny diett for crohns sykdom jeg leste mange hadde hatt gode resultater med. Jeg tenkte mye på dette med crohns sykdom og kosthold. Og til slutt ble jeg på ny overbevist om at kosthold selvfølgelig spiller en stor rolle på personer med en fordøyelsesykdom.

Så idag går jeg på en diett og har merket en viss bedring, men det er kjempe kjedelig og til tider vanskelig å holde seg til den. Men sånn jeg ser det har jeg to valg:

  • fortsett å vær like dårlig som du har vært med crohns sykdom

  • prøv å spise deg frisk

    Jeg velger det siste! For å forstå hvorfor jeg tror en diett for crohns sykdom vil hjelpe deg, kan det være lurt å klikke her for å se på fakta om selve sykdommen...
    For å komme til førstesiden til crohns sykdom, klikk her...