Livet med crohns sykdom

Det kan være vanskelig å tilpasse seg livet med crohns sykdom. Dette vet alle som har fått denne IBD sykdommen! Jeg skal her prøve så godt jeg kan å dele litt erfaringer jeg har hatt med livet med crohns sykdom til nå...

Hvis dere har lest flere sider her på denne nettsiden, vet dere allerede at jeg var i militæret da jeg ble diagnotisert med crohns sykdom. Jeg hadde dårlig med tilgang til informasjonskilder om crohns sykdom, og fikk bare en haug med brosjyrer. Men de leste jeg også!

Det var vanskelig og frustrerende i starten for jeg forsto ikke helt hva det ville si å ha en kronisk sykdom. Jeg skjønte jo at den ikke ville gå vekk, men jeg hadde heller aldri trodd at det kunne ta lang tid å bli bedre med den heller...Jeg ville bare ha en pille som gjorde meg bra, og jeg trodde også at den pillen fantes i starten.

Så, i starten av livet med crohns sykdom for min del, handlet det kun om å fullføre militærtjenesten, og jeg tenkte derfor ikke så mye på hvordan livet hjemme etter hvert ville bli da jeg var ferdig med militæret. Men det merket jeg fort da jeg kom hjem!

For da jeg til slutt fikk karet meg hjem, hadde jeg en måned hvor crohns sykdommen jeg har fått oppførte seg "snill og rolig". Jeg ble fortsatt hindret i å gjøre en del ting, og jeg hatet egentlig vært eneste sekund, for jeg ville ikke bli holdt igjen. Jeg var 20 år og ville for svarte ikke være syk! Det var ikke sånn det skulle være...

Så kom desember, og crohns sykdommen slo til for fullt. BAM! Og der ble jeg mer eller mindre liggende helt til mars. Jeg syntes det var helt for j***** og var ganske langt nede en stund.

Men så ble det litt bedre igjen...og enda litt bedre. Og så kom sommeren og det var nesten like bra som det hadde vært før min crohns sykdom bestemte seg for å kødde det til for meg. Jeg dro til legen og han lurte på hvordan formen var, og så at prøvene jeg hadde tatt var bedre enn før. Likevel var det langt fra bra, men han sa at jeg bare måtte prøve å komme meg på skole og kanskje trene litt, for det var slik folk kom seg over crohns sykdom.

Så jeg dro hjem og bestemte meg for å prøve og ikke la livet med crohns sykdom holde meg tilbake, men vet du hva? Uansett hvor mye jeg prøvde, så var faktum at den faktisk holdt meg tilbake. Samme hvordan man så det. Før jeg dro i militæret, spilte jeg fotball og trente fem til seks ganger i uka og hold på med masse andre ting. Dette var jeg ikke engang i nærheten av å kunne klare nå. Så jeg sa til meg selv at folk kan si hva dem vil, men det forandrer fortsatt ikke det faktum at crohns sykdom holder meg tilbake for øyeblikket!

Livet med crohns suger i forhold til livet uten crohns! Det var konklusjonen min.
For å komme tilbake til førstesiden til crohns sykdom, klikk her...