Morbus crohn operasjon

Crohns sykdom kan føre til at du må ta en operasjon, som tittelen Morbus crohn operasjon sier. Legene prøver å unngå det, men noen ganger er det ingen vei utenom. Hvis du ikke reagerer så bra du burde på medisiner, og du ikke opplever noen bedring i det hele tatt, kan det hende at det til slutt fører deg til at du må ta en operasjon. Man fjerner da deler av, eller hele det betente området.

Jeg har selv ikke måttet operere pga. min crohn's enda, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å unngå det. Men dette varierer fra person til person, og noen synes det er greit å gjøre. Enkelte ting jeg informerer om her, kan virke skremmende for folk med crohn's, men husk at det kun er i aller verste tilfelle at noe av det jeg skriver om her skjer, og så lenge man er klar over at man har sykdommen og er godt inne i "systemet" på sykehuset, vil det ikke være noen stor fare.

Tar man morbus crohn operasjon kan man ende opp med utlagt tarm, eller stomi som det heter, men man kan i noen tilfeller legge inn tarmen igjen etter en stund. Det kommer litt an på hvordan situasjonen din er.

Reagerer man ikke som man skal på medisiner og andre behandlingformer, og man når et punkt hvor en operasjon er nødvendig kan det hende at man synes det er greit nok, for i de fleste tilfeller blir man kvitt mesteparten av plagene sine ved en operasjon. Det eneste minuset er at man ikke har noen garanti for at de ikke kan komme tilbake, for man fjerner jo ikke årsaken til problemet, men symptomene. Men man kan gå i lange perioder uten å merke noe som helst til at man har crohn's, og i enkelte tilfeller kommer ikke plagene av sykdommen tilbake.

Noen ganger hender det også at smertene er for store, og at tilstanden din rett og slett er for dårlig slik at man må "haste opereres". Da har man lite valg og må bare følge med.

Er betennelsen for voldsom slik at den begynner å gå igjennom tarmen, endrer nemlig situasjonen din seg til å gå fra dårlig til verre, og i verste fall kan man faktisk dø av det. Får man infeksjonen videre ut i kroppen har man virkelig et lite case. Men som sagt skal det MYE til for at det skjer og jeg prøver ikke skremme noen. Men hvis du synes det ble for nifst, kan du trykke her for å slippe å se mer på dette med morbus crohn operasjon
Klikk her for å komme tilbake til førstesiden av crohns sykdom