Crohns og tannhelse...

Crohns og tannhelse

Du ser overskriften "Crohns og tannhelse" og tenker kanskje "ja det har jo gått med en del penger der..".

For crohns sykdom og tannhelse går i enkelte tilfeller svært dårlig sammen. Crohns kan i noen tilfeller danne sår i munnen og dermed blir munnhygienen også dårligere, fordi det rett og slett gjør for vondt å pusse tenna og gjøre det du må for å rengjøre munnen. Et paradis for Karius og Baktus med andre ord!

Du kjenner deg kanskje ikke igjen i det problemet her, men faktum er at det er en del pasienter med crohns sykdom som sliter med dyre tannlegeregninger hvert eneste år... da er det viktig å vite hva man kan gjøre for å få det dekket og hvilke rettigheter man har når det gjelder for eksempel tannhelse og crohns sykdom.

Som du helt sikkert vet er det ikke like moro å kjempe i mot det offentlige hver gang, og jeg har lest mange historier hvor det har tatt "år og dag" for enkelte å få dekket skyhøye tannlegeregninger. Det siste jeg leste fra HELFO var: "Morbus Crohn/Crohns sykdom er ikke en sjelden medisinsk tilstand. Morbus Crohn med orale manifestasjoner er derimot klassifisert som en sjelden medisinsk tilstand. Dersom pasienten lider av denne tilstanden, må denne diagnosen oppgis i diagnosefeltet." Legg merke til at det går under sjelden medisinsk tilstand. Så det skal altså være mulig å få dekket dette hvis man bare krangler seg litt frem! Det står videre at "Det understrekes at den enkelte tannlege er ansvarlig for å vurdere hvorvidt en bruker har krav på stønad i medhold av folketrygdloven § 5-6". Så hvis du sliter med det her, så foreslår jeg at du snakker med legen din og hører hva du kan gjøre. Jeg har lest om mange som har fått dekket det her, men det er også mange som har måttet kjempe seg til det. Så det gjelder å ta på seg hanskene og ikke gi deg før du får det som du vil!

Hvis du vil abonnere på mitt helt gratis nyhetsbrev, klikk her... Det vil kunne holde deg oppdatert på hva som skjer på www.crohns-sykdom.com nå og i fremtiden!
Hvis du vil tilbake til forsiden til crohns sykdom kan du trykke her...